Cukier wanilinowy Dr. Oetker 16g

Opis
Uszlachetnia ciasta i desery, nadając im niepowtarzalny smak i aromat, wystarcza na 1 kg mąki. Dzięki drobnej granulacji jest bardzo delikatny i doskonale sprawdza się zarówno jako dodatek do pieczenia, jak i do dekoracji wypieków.
Parametry produktu
Typ Cukier waniliowy
Przeznaczenie Do pieczenia
Składniki Cukier, aromat: etylowanilina
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w Polska
Waga opakowania jednostkowego netto 16 g
Kod CN 1701 91 00
Waga jednostkowa brutto 0,02 kg
Alergeny
Nasiona sezamu i produkty pochodne Tak
Łubin i produkty pochodne Nie
Jaja i produkty pochodne Tak
Mięczaki i produkty pochodne Nie
Gorczyca i produkty pochodne Tak
Dwutlenek siarki i siarczyny Tak
Ryby i produkty pochodne Nie
Seler i produkty pochodne Nie
Skorupiaki i produkty pochodne Nie
Zboża zawierajace gluten Tak
Orzechy Tak
Soja i produkty pochodne Tak
Mleko i produkty pochodne (łacznie z laktozą) Tak
Przechowywanie
Sposób przechowywania przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Wartość odżywcza
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 394 kcal/100g
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 0 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń g/100 g
Wielkość porcji 100 g
Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 99 g
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 99 g
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 0 g
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 0 g
Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 1675 kJ/100g
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 0 g
Inne informacje o zawartości
Zawiera substancje konserwujące Nie
Zawiera surowce GMO Tak