Chleb tostowy pszenny Benus 500g

Opis
Delikatny w smaku, wypiekany specjalną metodą, pozwalający utrzymać długotrwałą świeżość i delikatną strukturę, utrwalany termicznie. Idealny do kanapek, tostów, grzanek czy zapiekanek. Wyśmienicie smakuje z miękkim serem, wędliną i warzywami lub na słodko z dżemem albo miodem.
Parametry produktu
Rodzaj Paczkowany
Typ Tostowy
Składniki 70% mąka pszenna, woda, drożdże, sól, olej roślinny rzepakowy, cukier, substancje konserwujące: propionian wapnia, kwas sorbowy; emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych; środek do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy.
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w Polska
Waga jednostkowa brutto 0,52 kg
Kod CN 1905 40 90
Waga jednostkowa netto 500 g
Alergeny
Nasiona sezamu i produkty pochodne Może zawierać
Orzechy Nie
Jaja i produkty pochodne Nie
Gorczyca i produkty pochodne Nie
Łubin i produkty pochodne Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny Nie
Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne Nie
Zboża zawierajace gluten Tak
Mięczaki i produkty pochodne Nie
Soja i produkty pochodne Nie
Seler i produkty pochodne Nie
Ryby i produkty pochodne Nie
Skorupiaki i produkty pochodne Nie
Przechowywanie
Sposób przechowywania przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Wartość odżywcza
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 2,2 g
Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 44,7 g
Wielkość porcji 100 g
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 242 kcal/100g
Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 1025 kJ/100g
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 6,4 g
Zawartość błonnika (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 3,8 g
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 0,6 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń g/100 g
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 1,3 g
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 9 g
Inne informacje o zawartości
Zawiera substancje konserwujące Tak