Chleb gruboziarnisty Putka 350g
Opis
Parametry
Rodzaj | Krojony |
---|---|
Typ | Mieszany |
Składniki | mąka ŻYTNIA, woda, nasiona słonecznika (15%), mąka PSZENNA, naturalny zakwas ŻYTNI (mąka ŻYTNIA, woda), mąka ŻYTNIA razowa, ziarna ŻYTA (8%), siemię lniane (4%), słód JĘCZMIENNY, cukier, sól, drożdże |
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w | Polska |
Zawartość netto | 350 g |
Waga jednostkowa brutto | 0,36 kg |
Wysoka zawartość tłuszczów nienasyconych | 1 |
Źródło błonnika pokarmowego | 1 |
Produkt bez laktozy | 1 |
Producent: | PUTKA Sp. z o.o.Ulica i numer: Sadowa 36Kod pocztowy i miasto: 05-850 Jawczyce PL |
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie | 60 op. zb. (DU) |
Alergeny
Orzechy | Nie |
---|---|
Ryby i produkty pochodne | Nie |
Seler i produkty pochodne | Nie |
Skorupiaki i produkty pochodne | Nie |
Soja i produkty pochodne | Nie |
Zboża zawierajace gluten | Tak |
Dwutlenek siarki i siarczyny | Nie |
Gorczyca i produkty pochodne | Nie |
Jaja i produkty pochodne | Nie |
Łubin i produkty pochodne | Nie |
Mięczaki i produkty pochodne | Nie |
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) | Nie |
Nasiona sezamu i produkty pochodne | Nie |
Pszenica i produkty z pszenicy | Tak |
Żyto i produkty żytnie | Tak |
Jęczmień i produkty jęczmienne | Tak |
Przechowywanie
Sposób przechowywania | przechowywać w temperaturze pokojowej |
---|
Wartość odżywcza
Zawartość białek w porcji (ogólnie) | 3,3 g |
---|---|
Zawartość błonnika w porcji (ogólnie) | 2,7 g |
Zawartość soli w porcji (ogólnie) | 0,8 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe wielonienasycone) | 2,9 g |
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) | 1 g |
Zawartość węglowodanów w porcji | 17,6 g |
Jednostka będąca podstawą przeliczeń | g/100 g |
Wartość energetyczna kcal | 254 kcal |
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) | 127 kcal |
Wartość energetyczna kJ | 1068 kJ |
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) | 534 kJ |
Wielkość porcji | 50 g |
Zawartość białek | 6,5 g |
Zawartość soli | 1,6 g |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 0,9 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 6 %RWS |
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe jednonienasycone) | 1,4 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) | 0,5 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) | 4,3 g |
Cukry | 2 g |
Zawartość węglowodanów | 35 g |
Wartość energetyczna kcal (energia) | 6 %RWS |
Zawartość białek (ogólnie) | 7 %RWS |
Zawartość soli (ogólnie) | 13 %RWS |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) | 2 %RWS |
Zawartość węglowodanów (cukry) | 1 %RWS |
Zawartość węglowodanów (ogólnie) | 7 %RWS |