Bułka proteinowa Mestemacher 260g
Opis
Parametry produktu
Rodzaj Paczkowany
Składniki woda, pełnoziarnista mąka pszenna, surowce sojowe (16%) (śruta sojowa, mąka sojowa), mieszanka białkowa (12%) (białko pszenicy, białko soi), siemię lniane, mąka ze złotego siemienia lnianego, ziarna słonecznika, nasiona sezamu, drożdże, mąka słodowa jęczmienna, sól, kwas: kwas jabłkowy, pełnoziarnista mąka żytnia, regulator kwasowości: octany sodu
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w Unia Europejska
Zawartość netto 260 g
Adres podmiotu wprowadzającego do obrotu Nazwa firmy: Benus Sp. z o. o. Ulica i numer: Wykopy 5 Kod pocztowy i miasto: 60-001 Poznań PL
Waga jednostkowa brutto 0,27 kg
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie 88 op. zb. (DU)
Wysoka zawartość białka 1
Alergeny
Łubin i produkty pochodne Może zawierać
Jęczmień i produkty jęczmienne Tak
Żyto i produkty żytnie Tak
Mięczaki i produkty pochodne Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne Tak
Zboża zawierajace gluten Tak
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) Nie
Soja i produkty pochodne Tak
Gorczyca i produkty pochodne Nie
Orzechy Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny Nie
Seler i produkty pochodne Nie
Skorupiaki i produkty pochodne Nie
Ryby i produkty pochodne Nie
Jaja i produkty pochodne Nie
Pszenica i produkty z pszenicy Tak
Przechowywanie
Sposób przechowywania przechowywać w temperaturze pokojowej
Instrukcje dotyczące przygotowania Propozycja przyrządzenia: 1). Chrupiąca skórka - bułkę w całości włożyć do tostera i podgrzewać 3-4 min. 2). Chrupiąca kromka - kromki oddzielnie włożyć do tostera i podgrzewać 1-2 min.
Wartość odżywcza
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) 748,0 kJ
Wielkość porcji 65 g
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) 1,1 g
Zawartość węglowodanów (ogólnie) 3 %RWS
Zawartość błonnika w porcji (ogólnie) 7,2 g
Wartość energetyczna kJ 9 %RWS
Ilość porcji w opakowaniu 4 szt.
Zawartość białek (ogólnie) 33 %RWS
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) 7,8 g
Zawartość węglowodanów (cukry) <1
Zawartość soli w porcji (ogólnie) 0,85 g
Zawartość białek w porcji (ogólnie) 16 g
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) 6 %RWS
Zawartość węglowodanów w porcji 7,4 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie) 11 %RWS
Jednostka będąca podstawą przeliczeń g/100 g
Zawartość soli (ogólnie) 14 %RWS
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) 179,0 kcal
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) 0,7 g
Wartość energetyczna kcal (energia) 9 %RWS