Bulion warzywny (kostka rosołowa) Winiary 60g

Opis
Bulion Warzywny. To wyrazisty smak włoszczyzny. Jest uniwersalny i pasuje do dań warzywnych z patelni, zapiekanek oraz zup-kremów o łagodnym smaku. Przyda się również do przygotowywania jasnych sosów
Parametry produktu
Typ Kostki rosołowe
Rodzaj przyprawy Warzywna
Przeznaczenie Przyprawa
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w Polska
Składniki Sól całkowicie utwardzony tłuszcz palmowy wzmacniacze smaku (glutaminian monosodowy, 5'-rybonukleotydy disodowe) skrobia ziemniaczana olej palmowy suszone warzywa 4,1% (marchew, korzeń selera, korzeń pietruszki) ekstrakt drożdży maltodekstryna aromaty (z glutenem, soją, selerem) przyprawy koncentrat cebuli liść pietruszki ekstrakt pora regulator kwasowości (kwas cytrynowy) hydrolizat białka pszennego
Składniki Sól całkowicie utwardzony tłuszcz palmowy wzmacniacze smaku (glutaminian monosodowy, 5'-rybonukleotydy disodowe) skrobia ziemniaczana olej palmowy suszone warzywa 4,1% (marchew, korzeń selera, korzeń pietruszki) ekstrakt drożdży maltodekstryna aromaty (z glutenem, soją, selerem) przyprawy koncentrat cebuli liść pietruszki ekstrakt pora regulator kwasowości (kwas cytrynowy) hydrolizat białka pszennego
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w Polska
Waga jednostkowa netto 60 g
Kod CN 2104 10 00
Waga jednostkowa brutto 0,06 kg
Alergeny
Mięczaki i produkty pochodne Nie
Soja i produkty pochodne Tak
Ryby i produkty pochodne Nie
Łubin i produkty pochodne Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne Nie
Mleko i produkty pochodne (łacznie z laktozą) Tak
Dwutlenek siarki i siarczyny Nie
Orzechy Nie
Seler i produkty pochodne Tak
Jaja i produkty pochodne Nie
Skorupiaki i produkty pochodne Nie
Gorczyca i produkty pochodne Nie
Zboża zawierajace gluten Tak
Przechowywanie
Sposób przechowywania przechowywać w temperaturze pokojowej
Wartość odżywcza
Zawartość węglowodanów w porcji 0,3 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 0,5 g
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 0 g
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 0,4 g
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 0,2 g
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) 0,4 g
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) 0,5 g
Zawartość soli w porcji (ogólnie) 0,98 g
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) 0 g
Zawartość białek w porcji (ogólnie) 0,2 g
Wielkość porcji 200 ml
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 0,98 g
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) 7 kcal
Jednostka będąca podstawą przeliczeń g/100 ml
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) 27 kJ
Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 0,3 g