Budyń waniliowy z cukrem Winiary 60g

Opis
Budyń o smaku waniliowym Winiary to znany i lubiany smakowity deser, przywołujący wspomnienia z lat dzieciństwa. Charakteryzuje go niezwykle intensywny smak i szlachetna, kremowa konsystencja. Od lat cieszy się uznaniem wielu polskich rodzin. Budyń Winiary to także dobry sposób na wprowadzenie do diety dziecka 1 z 3 zalecanych porcji mleka i produktów mlecznych. Jeśli lubisz zaskakiwać swoich bliskich, zrób łatwy w przygotowaniu budyń i udekoruj go owocami, bitą śmietaną lub bakaliami. Podawaj w pucharku lub salaterce. Na zimno lub na ciepło - tak jak lubisz.
O producencie
Nestlé Jedz smacznie, żyj zdrowo
Pozostałe informacje
W porcji (140 g) energia 498 kJ 118 kcal 6%
RWS* dla osoby dorosłej
W 100 g: 356 kJ/84 kcal
Opakowanie zawiera 4 porcje. Wielkość porcji powinna być dostosowana do wieku dziecka.
Właścicielem znaku towarowego jest Société des Produits Nestlé S.A.
Deklaracja zawartości soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal).
** przygotowanego z mlekiem o zawartości 2,0% tłuszczu
Parametry produktu
Typ Budyń
Smak Waniliowy
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w Polska
Składniki Składniki cukier skrobia ziemniaczana skrobia kukurydziana aromat barwniki (kurkumina, karoteny) produkt może zawierać śladowe ilości mleka.
Waga jednostkowa netto 60 g
Kod CN 1901 90 99
Waga jednostkowa brutto 0,06 kg
Alergeny
Zboża zawierajace gluten Nie
Mleko i produkty pochodne (łacznie z laktozą) Tak
Ryby i produkty pochodne Nie
Seler i produkty pochodne Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne Nie
Gorczyca i produkty pochodne Nie
Łubin i produkty pochodne Nie
Skorupiaki i produkty pochodne Nie
Orzechy Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny Nie
Mięczaki i produkty pochodne Nie
Soja i produkty pochodne Nie
Jaja i produkty pochodne Nie
Przechowywanie
Sposób przechowywania przechowywać w temperaturze pokojowej
Wartość odżywcza
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) 118 kcal
Zawartość soli w porcji (ogólnie) 0,14 g
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 1,1 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 1,8 g
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) 12,2 g
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) 1,5 g
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 3,1 g
Zawartość błonnika (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 0,1 g
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 0,1 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń g/100 g
Wielkość porcji 60 g
Zawartość węglowodanów w porcji 19,5 g
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) 498 kJ
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) 2,5 g
Zawartość błonnika w porcji (ogólnie) 0,1 g
Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 13,9 g
Zawartość białek w porcji (ogólnie) 4,3 g
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 8,7 g