Budyń słony karmel z solą morską Dr. Oetker Słodka Chwila 43g
Opis
Parametry
Typ | Budyń |
---|---|
Smak | Słony, Karmelowy |
Zawartość netto | 43 g |
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w | Polska |
Składniki | skrobia, cukier, mleko odtłuszczone w proszku, 1,1% sól morska, aromat, cukier palony, cukier karmelizowany, koncentrat z buraka. |
Waga jednostkowa brutto | 0,05 kg |
Producent: | dr.oetker polska sp. z o.o. ulica i numer: dickmana 14/15 kod pocztowy i miasto: 80-339 gdańsk pl |
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie | 270 op. zb. (DU) |
Alergeny
Orzechy | Nie |
---|---|
Ryby i produkty pochodne | Nie |
Seler i produkty pochodne | Nie |
Skorupiaki i produkty pochodne | Nie |
Soja i produkty pochodne | Nie |
Zboża zawierajace gluten | Może zawierać |
Dwutlenek siarki i siarczyny | Nie |
Gorczyca i produkty pochodne | Nie |
Jaja i produkty pochodne | Nie |
Łubin i produkty pochodne | Nie |
Mięczaki i produkty pochodne | Nie |
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) | Tak |
Nasiona sezamu i produkty pochodne | Nie |
Przechowywanie
Sposób przechowywania | przechowywać w suchym i chłodnym miejscu |
---|---|
Instrukcje dotyczące przygotowania | 1. do kubka wlej 175 ml wrzącej wody (ok. 1/2 kubka lub 3/4 mniejszego kubka). 2. zawartość torebki wsyp powoli do kubka cały czas mieszając. 3. mieszaj energicznie łyżeczką ok. 1 min. aż do uzyskania gładkiej konsystencji. budyń jest gotowy od razu do spożycia. |
Wartość odżywcza
Zawartość białek w porcji (ogólnie) | 4,6 g |
---|---|
Zawartość soli w porcji (ogólnie) | 0,66 g |
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) | 21 g |
Zawartość węglowodanów w porcji | 35 g |
Jednostka będąca podstawą przeliczeń | g/100 g |
Wartość energetyczna kcal | 74 kcal |
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) | 161 kcal |
Wartość energetyczna kJ | 314 kJ |
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) | 685 kJ |
Wielkość porcji | 218 g |
Zawartość białek | 2,1 g |
Zawartość soli | 0,3 g |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 0,1 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 0,1 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) | 0,1 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) | 0,2 g |
Cukry | 9,8 g |
Zawartość węglowodanów | 16 g |
Wartość energetyczna kcal (energia) | 8 %RWS |
Zawartość białek (ogólnie) | 9 %RWS |
Zawartość soli (ogólnie) | 11 %RWS |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) | 1 %RWS |
Zawartość węglowodanów (cukry) | 23 %RWS |
Zawartość węglowodanów (ogólnie) | 13 %RWS |
Ilość porcji w opakowaniu | 1 szt. |