Budyń czekoladowy z cukrem Winiary 63g

Opis
Budyń o smaku czekoladowym Winiary to znany i lubiany smakowity deser, przywołujący wspomnienia z lat dzieciństwa. Charakteryzuje go niezwykle intensywny smak i szlachetna, kremowa konsystencja. Od lat cieszy się uznaniem wielu polskich rodzin. Budyń Winiary to także dobry sposób na wprowadzenie do diety dziecka 1 z 3 zalecanych porcji mleka i produktów mlecznych. Jeśli lubisz zaskakiwać swoich bliskich, zrób łatwy w przygotowaniu budyń i udekoruj go owocami, bitą śmietaną lub bakaliami. Podawaj w pucharku lub salaterce. Na zimno lub na ciepło - tak jak lubisz.
Parametry produktu
Typ Budyń
Smak Czekoladowy
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w Polska
Składniki Skrobia ziemniaczana cukier skrobia kukurydziana kakao aromaty
Waga jednostkowa netto 63 g
Kod CN 1901 90 99
Waga jednostkowa brutto 0,07 kg
Alergeny
Zboża zawierajace gluten Nie
Mleko i produkty pochodne (łacznie z laktozą) Tak
Ryby i produkty pochodne Nie
Seler i produkty pochodne Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne Nie
Gorczyca i produkty pochodne Nie
Łubin i produkty pochodne Nie
Skorupiaki i produkty pochodne Nie
Orzechy Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny Nie
Mięczaki i produkty pochodne Nie
Soja i produkty pochodne Nie
Jaja i produkty pochodne Nie
Przechowywanie
Sposób przechowywania przechowywać w temperaturze pokojowej
Wartość odżywcza
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) 120 kcal
Zawartość soli w porcji (ogólnie) 0,14 g
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 1,1 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 1,8 g
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) 12,5 g
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) 1,6 g
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 3 g
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 0,1 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń g/100 g
Wielkość porcji 63 g
Zawartość węglowodanów w porcji 20,2 g
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) 507 kJ
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) 2,5 g
Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 14,3 g
Zawartość białek w porcji (ogólnie) 4,2 g
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 8,9 g