Bigos wegetariański Primavika 480g

Opis
Parametry
Sposób przygotowania | Patelnia |
---|---|
Zawartość netto | 480 g |
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w | Polska |
Składniki | kapusta biała 36%, kapusta kiszona 24%, woda, cebula, pieczarka świeża 9%, koncentrat pomidorowy, teksturowane białko sojowe, olej rzepakowy, bulion wegetariański [sól, suszone warzywa (pasternak, marchew, seler korzeń, pietruszka korzeń, por, seler liść, pietruszka nać), olej rzepakowy, kurkuma, lubczyk liść], sól morska, śliwka suszona 0,40% (śliwka, mąka ryżowa), grzyby suszone 0,36% (borowik suszony, podgrzybek suszony), przyprawy (zawierają gorczycę). |
Temperatura przechowywania min - max | 2 - 25 °C |
Waga jednostkowa brutto | 0,76 kg |
Technika utrwalenia | pasteryzacja |
Źródło białka | 1 |
Produkt bez laktozy | 1 |
Produkt bezglutenowy | 1 |
Bez glutenu | 1 |
Bez glutenu - Numer licencji | PL-096-075 |
Producent: | PRIMAVIKA SP. Z O. O.Ulica i numer: Akacjowa 27Kod pocztowy i miasto: 62-023 Gądki PL |
Produkt wegański | 1 |
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie | 144 op. zb. (DU) |
Alergeny
Orzechy | Nie |
---|---|
Ryby i produkty pochodne | Nie |
Seler i produkty pochodne | Tak |
Skorupiaki i produkty pochodne | Nie |
Soja i produkty pochodne | Tak |
Zboża zawierajace gluten | Nie |
Dwutlenek siarki i siarczyny | Nie |
Gorczyca i produkty pochodne | Tak |
Jaja i produkty pochodne | Nie |
Łubin i produkty pochodne | Nie |
Mięczaki i produkty pochodne | Nie |
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) | Nie |
Nasiona sezamu i produkty pochodne | Nie |
Przechowywanie
Inne uwagi dotyczące przechowywania | Po otwarciu przechowywać w lodówce, spożyć w ciągu trzech dni. |
---|---|
Sposób przechowywania | przechowywać w temperaturze pokojowej |
Instrukcje dotyczące przygotowania | Bigos najlepiej przelać bezpośrednio na patelnię. Podgrzewać na małym ogniu. |
Wartość odżywcza
Zawartość białek w porcji (ogólnie) | 8 g |
---|---|
Zawartość błonnika w porcji (ogólnie) | 4,5 g |
Zawartość soli w porcji (ogólnie) | 2,2 g |
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) | 6,9 g |
Zawartość węglowodanów w porcji | 11 g |
Jednostka będąca podstawą przeliczeń | g/100 g |
Wartość energetyczna kcal | 58 kcal |
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) | 140 kcal |
Wartość energetyczna kJ | 7 %RWS |
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) | 583 kJ |
Wielkość porcji | 240 g |
Zawartość białek | 3,3 g |
Zawartość soli | 0,94 g |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 0,2 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 3,2 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) | 0,6 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) | 7,8 g |
Cukry | 2,9 g |
Zawartość węglowodanów | 4,5 g |
Wartość energetyczna kcal (energia) | 7 %RWS |
Zawartość białek (ogólnie) | 16 %RWS |
Zawartość soli (ogólnie) | 37 %RWS |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) | 3 %RWS |
Zawartość węglowodanów (cukry) | 7 %RWS |
Zawartość węglowodanów (ogólnie) | 4 %RWS |
Ilość porcji w opakowaniu | 2 szt. |