Bazylia Prymat 10g

Opis
Charakteryzuje ją korzenny zapach oraz słodkawy i orzeźwiający smak. Ziele to idealnie komponuje się z wieloma warzywami, zwłaszcza bakłażanami i pomidorami. Jako przyprawy używa się zarówno świeżych jak i suszonych listków bazylii. Liście należy ucierać z olejem lub rozcierać w palcach. Bazylia powinna być dodawana w ostatniej chwili, tuż przed końcem gotowania. Służy do posypywania sałatek i pokrojonych pomidorów. Aromat bazylii doskonale harmonizuje z czosnkiem. Używa się jej do sosu włoskiego i do wielu potraw z krajów śródziemnomorskich. Bazylia podnosi smak rozmaitych zapiekanek, ogórków, pieczonych kiełbasek, potraw jednogarnkowych oraz cierpkich warzyw, np. kiszonej kapusty. Doskonała także do twarogu, omletów, wieprzowiny i owoców morza. Jest idealnym składnikiem octu ziołowego.
Parametry produktu
Typ Przyprawy jednorodne
Rodzaj przyprawy Bazylia
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w Polska
Przeznaczenie Do potraw włoskich;do sałatek;do sosów;inne
Składniki Bazylia. w związku z używaniem w zakładzie gorczycy, selera, mleka (łącznie z laktozą), jaj, soi i glutenu, produkt może zawierać śladowe ich ilości.
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w Polska
Waga jednostkowa brutto 0,02 kg
Składniki Bazylia. w związku z używaniem w zakładzie gorczycy, selera, mleka (łącznie z laktozą), jaj, soi i glutenu, produkt może zawierać śladowe ich ilości.
Kod CN 1211 90 86
Alergeny
Skorupiaki i produkty pochodne Nie
Zboża zawierajace gluten Tak
Dwutlenek siarki i siarczyny Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne Tak
Soja i produkty pochodne Tak
Seler i produkty pochodne Tak
Łubin i produkty pochodne Tak
Jaja i produkty pochodne Tak
Mięczaki i produkty pochodne Nie
Gorczyca i produkty pochodne Tak
Orzechy Nie
Ryby i produkty pochodne Nie
Przechowywanie
Sposób przechowywania przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Wartość odżywcza
Wielkość porcji 100 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń g/100 g
Inne informacje o zawartości
Zawiera substancje konserwujące Nie