Babeczki borówkowe z czekoladą Gellwe 290g
Opis
Parametry produktu
Typ Babeczki
Rodzaj W proszku
Smak Borówkowy
Zawartość netto 290 g
Dodatki Czekolada ciemna
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w Polska
Składniki mąka pszenna, cukier 5,2%, płatki czekolady [cukier, masa kakaowa, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, syrop glukozowy, tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyny (z soi)], skrobia pszenna, proszek do pieczenia (substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu), 0,3% borówki liofilizowane, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa, aromat, sól, barwniki: E 120, E 133.
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie 140 op. zb. (DU)
Waga jednostkowa brutto 0,36 kg
Adres podmiotu wprowadzającego do obrotu Nazwa firmy: Foodcare Sp. z o.o. Ulica i numer: Spokojna 4 Kod pocztowy i miasto: 32-080 Zabierzów PL
Alergeny
Gorczyca i produkty pochodne Nie
Orzechy Nie
Jaja i produkty pochodne Nie
Soja i produkty pochodne Tak
Łubin i produkty pochodne Nie
Zboża zawierajace gluten Tak
Skorupiaki i produkty pochodne Nie
Ryby i produkty pochodne Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny Nie
Mięczaki i produkty pochodne Nie
Seler i produkty pochodne Nie
Pszenica i produkty z pszenicy Tak
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) Może zawierać
Przechowywanie
Sposób przechowywania przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Instrukcje dotyczące przygotowania Opakowanie zawiera: - 275 g mieszanki do wypieku babeczek, - 15 g płatków ciemnej czekolady, - 12 papierowych foremek do babeczek. Przygotuj: - 2 jajka, - 100 ml oleju (ok. 10 łyżek), - 100 ml mleka lub wody (ok. 10 łyżek). 1. Przygotuj foremki Na dużej blaszce do pieczenia ustaw 12 papierowych foremek. Rozgrzej piekarnik do temperatury 180°C góra-dół (bez termoobiegu). 2. Przygotuj ciasto Mieszankę do pieczenia babeczek wsyp do miski, dodaj jajka, olej, wodę lub mleko i dokładnie wymieszaj łyżką do połączenia składników (ok. 1 min). Następnie wsyp do masy zawartość saszetki z czekoladkami i delikatnie wymieszaj łyżką do równomiernego rozprowadzenia. 3. Przełóż ciasto do foremek i upiecz Przygotowane ciasto przełóż równomiernie do ustawionych na blasze foremek i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz babeczki na środkowym poziomie 15 - 18 minut. Po upieczeniu wyjmij je z piekarnika i pozostaw do wystudzenia.
Wartość odżywcza
Wartość energetyczna kcal (energia) 8 %RWS
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce 397 kcal/100g
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g) 22 g
Zawartość soli (ogólnie) 6 %RWS
Zawartość błonnika w porcji (ogólnie) 0,8 g
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) 1,8 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie) 11 %RWS
Wielkość porcji 40 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń g/100 g
Zawartość soli w porcji (ogólnie) 0,37 g
Zawartość węglowodanów w porcji 18 g
Zawartość białek (ogólnie) 6 %RWS
Zawartość białek w porcji (ogólnie) 2,8 g
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g) 4,4 g
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) 649 kJ
Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce 1661 kJ/100g
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g) 7,1 g
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) 9 %RWS
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) 8,8 g
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) 155 kcal
Zawartość węglowodanów (ogólnie) 7 %RWS
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) 8 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g) 20 g
Wartość energetyczna kJ 8 %RWS
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 0,92 g
Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g) 45 g
Zawartość węglowodanów (cukry) 10 %RWS