Asortyment Moje zakupy
  • Promocje

  • Gotuj z Yeshą

  • Piekarnia

  • Owoce i warzywa

  • Mięso, ryby

  • Nabiał

  • Spożywcze

  • Napoje

  • Alkohole

  • Kosmetyki

  • Dom

  • Art. przemysłowe

  • Masło jest produktem w pełni naturalnym, wysokotłuszczowym, otrzymywanym najczęściej z mleka krowiego. W ofercie naszego sklepu dostępne jest masło o różnej zawartości tłuszczu oraz wadze. Obok tradycyjnego masła produkowanego z mleka krowiego mamy także jego odpowiednik z mleka koziego. To idealny produkt dla osób, które nie tolerują laktozy. Natomiast tym, którzy są na diecie, polecamy masło o obniżonej zawartości tłuszczu do 61%, charakteryzujące się mniejszą kalorycznością.

    Dobre polskie masło dostępne w naszym sklepie

    Prawdziwe polskie masło zawiera w swoim składzie od 80 do 90% tłuszczu naturalnego. Pozostałe składniki to woda oraz tak zwane suche substancje beztłuszczowe. Najpopularniejsze produkty, produkowane w polskich mleczarniach, wykonane przez polskich producentów, są niesolone i mają neutralny smak, który pasuje do wszystkich potraw.

    W każdym maśle, które dostępne jest w naszym asortymencie, występuje wiele substancji odżywczych. Kwasy krótkołańcuchowe odżywiają komórki nabłonka jelitowego i stanowią główne źródło energii. Działają też przeciwbakteryjnie i przeciwgrzybiczo. Natomiast kwas linolowy ma właściwości prozdrowotne, w tym przeciwnowotworowe. Masło jest także źródłem ważnych witamin rozpuszczalnych w tłuszczach.

    Masła bio i o niższej zawartości tłuszczu

    Masło powinno być jednym z elementów diety wszystkich ludzi. Z tego powodu ofertę naszego sklepu poszerzamy o produkty o mniejszej zawartości tłuszczu. To propozycja dla tych, którzy są w trakcie zmniejszania swojej wagi. Natomiast osobom cierpiącym na nietolerancję laktozy polecamy masło wyprodukowane z mleka koziego. Specjalny proces produkcyjny rozkłada ten enzym, nie wpływając na właściwości produktu.

    Masło BIO wyprodukowane w Polsce to idealny produkt dla osób ceniących zdrową i naturalną żywność. Zawiera w swoim składzie śmietankę ekologiczną, o zawartości tłuszczu 82%.

    Obok produktów z polskich mleczarni mamy w swojej ofercie także masło importowane z Holandii lub Irlandii. Charakterystyczne masło Kerrygold wyróżnia złotożółta barwa i całkowity brak sztucznych dodatków. Można je rozsmarowywać zaraz po wyjęciu z lodówki.

    Tradycyjne masło należy przechowywać w lodówce. W temperaturze pokojowej jest miękkie i szybko jełczeje, więc nie nadaje się do spożycia. Jednym z najlepszych sposobów przechowywania masła w lodówce jest zakonserwowanie go solą lub umieszczenie w pojemniku bez dostępu powietrza.

    Masło klarowane

    W naszym sklepie znajdziesz masło klarowane, dostępne w różnych wariantach wagowych. Jest to czysty tłuszcz, bez dodatku wody i białka, dzięki czemu można go używać do smażenia potraw. Dopiero w temperaturze 252 stopni Celsjusza zaczyna się przypalać i wydzielać toksyny. Zwykłe masło już przy 100 stopniach Celsjusza ulega przypaleniu.

    Masło klarowane nadaje się do smażenia i pieczenia potraw w głębokim tłuszczu. Możesz więc usmażyć na nim pączki lub faworki. Wykorzystywane jest ono także do pieczenia ciast. Idealnie zastępuje margarynę, a poza tym zawiera dużo witamin. Działa łagodząco na układ trawienny i nie podnosi cholesterolu we krwi. Można je przechowywać w lodówce, a nawet przez kilka tygodni w temperaturze pokojowej.

    do góry
    Sklep jest w trybie podglądu
    Pokaż pełną wersję strony
    Sklep internetowy Shoper Premium